La ruta comença als carrers de Platja d'Aro, el nucli turístic i costaner del municipi de Castell-Platja d'Aro al Baix Empordà. Partint de la rotonda d'entrada a la població, seguim per la carretera que va en direcció nord a Sant Antoni de Calonge, fins...
arribar a la vil·la romana del Pla de Palol, que va estar habitada entre els segles I a.c. fins al VII
La vil·la és un recinte obert d'accés lliure on es pot contemplar l'estructura i distribució de les diferents estances que composaven la vil·la
Si ens dirigim cap a la platja deixant la vil·la romana a la nostra esquerra, anem a parar a una espaiosa cala de sorra gruixuda, Cala Rovira.
Al final de la platja trobarem un túnel que ens condueix directament...
a la Cala de Sa Cova, aigües transparents amb 55 metres de sorra gruixuda entremig d'un escarpat paisatge configuren l'entorn.
Abans d'arribar a la cova que li dóna nom podem gaudir d'una bona vista amb els edificis de Platja d'Aro al fons.
La Cova gaudeix de grans finestrals oberts al mar des d'on es podem...
aprofitar per emmarcar fotografies d'aquest singular paisatge.
En sortir de la cova, continuem pel camí de ronda entre roques tot salvant els desnivells que se'ns presenten
I al cap de pocs minuts ja podem veure a sota nostre la Cala del Pi, 65 metres de platja sensiblement menys ocupada que les anteriors, donat que l'accés és més complicat.
Belladona, és una cala força més gran, que fa de frontera amb el municipi de Calonge. Des de la carretera s'hi accedeix a través d'una escala.
Cap Roig, ja dins del municpi de Calonge. El seu color rogenc combinant amb les aigües transparents que l'envolten conformen un paisatge paradisíac.
Descobrim que el camí de ronda està tallat a partir d'aquest punt degut a les esllavissades, per accedir a la següent cala haurem de tornar a la carretera.
A Ses Torretes (comercialment cala Gogó), descobrim com transporten els clients del càmping a la platja, res com un potent tractor per salvar el fort pendent que els separa.
Entre Ses Torretes i Cala Cristus, el balcó del Mediterrani. Ses Torretes a la dreta.
Cala Cristus a l'esquerra, ambdues formen una sola platja de 160 metres per uns 40 d'amplada mitjana. Tenen accés des del camí de ronda (excepte esllavissades) o des de la carretera mitjançant escales. Hi desemoquen tres rieres. 3 càmpings i 2 hotels estan ubicats a prop d'aquesta platja.
Seguim el nostre recorregut, direcció Sant Antoni de Calonge, el camí torna a fer-se més escarpat i feréstec per arribar...
a la cala de les Roques Planes, petita platja de còdols tradicionalment nudista. Tot i que aquesta tradició en aquest i altres indrets d'alta ocupació turística, se sol trencar força sobre tot el mes d'agost.
Deixant enrere Roques Planes ja podem veue els primers edificis de Sant Antoni de Calonge amb la torre Puigcerdà a primer terme, torre construïda recentment sense cap referent històric.
Aquí tenim una bona panoràmica de la badia de Palamós
esta molt be aquesta pagina web
ResponElimina:)
Moltes gràcies, m'alegro que t'agradi.
EliminaSalutacions
Joan
Joan,
ResponEliminaAra sóc jo qui et felicita efusivament.
Com a poc amant de les aglomeracions, aquesta part de la costa m'és desconeguda. Fora de temporada ja m'hi arribaré, Mostres uns racons preciosos.
Salut!
Moltes gràcies doncs Manel per la teva efusiva felicitació, certament no és gens recomanable fer el recorregut al mes d'agost i menys a les hores de més intensitat solar, degut a la calor i a la massificació humana, no durant el trajecte però si a les platges i cales que has de travessar. Jo tampoc no sóc gens amic de les massificacions.
ResponEliminaSalutacions.
Joan
Una magnífica recopilació i unes fotos fantàstiques!
ResponEliminaFelicitats per la pàgina!!!!
ResponEliminaEn quan temps calcules que es pot fer aquest camí d'anada i tornada a pas normal?