Bloc enllaçat per la independència

Bloc 116 enllaçat per la independència amb el 117 SALSA-FICCIÓ

divendres, 27 de juny del 2014

Una volta a l'estany de Banyoles

L'estany de Banyoles és el llac natural més gran de Catalunya, amb 2150 metres de llargada i 775 metres d'amplada màxima. La profunditat màxima és de 62 metres.




L'estany rep les seves aigües, majoritàriament a través d'una xarxa de canals subterranis provinents de l'Alta Garrotxa. L'aportació de les diverses rieres només suposen un 10 % del total.

Donar la volta a l'estany, a peu o en bicicleta, és actualment factible i ens permet gaudir d'infinitat de racons al llarg del recorregut






Les activitats lúdiques i esportives de banyolins i visitants giren en gran mesura al voltant de l'estany, on famílies senceres poden gaudir-ne.


Subseu olímpica a les Olimpíades de Barcelona-92 en l'especialitat de rem, unes dècades després es continua aprofitant aquest llegat.


Piscines naturals on gaudir del bany a les zones delimitades.


Al llarg del litoral podem veure diverses pesqueres construïdes d'obra i un bon nombre de punts d'embarcament.



També hi ha punts de guaita, on observar la fauna aviar sense interferir en els seus hàbits.


Les rodalies de l'estany ja estaven poblades des del neolític, el jaciment arqueològic de la Draga és una reconstrucció del poblat que als voltants del Vè mil·lenni a.C. ocupava 10000 m.q. de superfícies. Reconstrucció feta a partir de les troballes que s'han anat produint des del 1990.




Porqueres, un municipi format per set nuclis de població, al qual pertany la major part del litoral de l'estany. L'església romànica de Santa Maria de Porqueres està ubicada a ponent del llac i és la seu des del segle XII de la comunitat cristiana de la zona.








Boscos a la riba de l'estany, alguns dels arbres que els configuren tots vestits de verd, senyal inequívoc de la fecunditat de l'entorn del llac.


















3 comentaris:

  1. Joan, germanet .... com gaudeixo ... has realitzat com sempre un bon resum .. d'un altre dels llocs encantadors del nostre País ... i el passeig en "bici" ... genial .... potser conegui la biciclista? ...
    una abraçada

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies "tata", i tant que coneixes a la biciclista, crec que la vas conèixer a la capital de la Terra Ferma.

    ResponElimina
  3. Un reportatge fotogràfic preciós de l'estany de Banyoles. Felicitats i gràcies per compartir-lo.

    ResponElimina