Bloc enllaçat per la independència

Bloc 116 enllaçat per la independència amb el 117 SALSA-FICCIÓ

diumenge, 29 de juny del 2014

Les gorges de la Fou

Situades a la comarca del Vallespir a la Catalunya Nord, subcomarca de l'Alt Vallespir, a dos quilòmetres d'Arles, hi trobem les gorges de la Fou, el mot fou en català arcaic significa precipici, i dóna nom al torrent que serpenteja a través d'aquestes profundes gorges considerades les més estretes del món.




Gràcies a 1739 metres de sòlida passarel·la es pot fer el recorregut de forma segura per les profunditats d'aquest abisme, completen el kit de seguretat la xarxa que fa de sostre durant tot el viatge i l'ús obligatori del casc que faciliten a l'entrada.






Comença el recorregut i des del mateix cor de la muntanya podem observar l'efecte de l'erosió sobre les roques calcàries, l'aigua i el vent les han anat modelant com si fossin de plastilina.










El curs de l'aigua durant el seu serpentejar frenètic va oferint un seguit de saltants i gorgs que són tot un espectacle natural, tot realçant a més les diverses tonalitats que els minerals han anat conferint a les pedres que l'erosió ha anat esmicolant.















La natura, aquest artista contrastat utilitza els elements que té a mà, siguin vegetals o minerals, per plasmar la seva obra perenne però canviant, sobre la pròpia roca.





El terreny és favorable a l'existència de grutes subterrànies, des de la nostra passera podem veure'n les angostes entrades.








Les supersticions popular estan sovint presents en aquests indrets, a fi i efecte d'intentar trobar la llum al final del camí.




Un gran nombre d'espècies vegetals converteixen l'entorn en un autèntic jardí botànic, inclús en alguns moments podem pensar que estem en plena selva amazònica.











Hi ha àrees de descans on seure i reposar tot gaudint a distància de la natura que ens envolta.






En els espais més oberts podem observar la profunditat en què estem immersos.





Aquest és un exemple més de l'àmplia oferta que la natura ens ofereix dins del nostre petit país, ja sigui a una banda o l'altra dels Pirineus, o en el seu propi cor.

9 comentaris:

  1. Espectacular, oi? Bon reportatge, Joan.
    Salut!

    ResponElimina
  2. Vaja!! Anava a posar espectacular i veig que ja t'ho han posat ;) , doncs espectacular bis ! :))

    ResponElimina
  3. Hi he estat aquí, Joan. És espectacular (3) i impressionant. Per fi, un dels teus reportatges ensenyen quelcom que conec. Almenys aquesta vegada no em sento com si no hagués vist mai res.

    ResponElimina
  4. Realment és espectacular, Manel. En viu i directe una mica més. Una abraçada.

    Joan

    ResponElimina
  5. Molt bé Dora, si heu coincidit en el qualificatiu per alguna cosa serà... És realment espectacular, molt interessant de veure i gaudir. Una abraçada.

    Joan

    ResponElimina
  6. Em sembla que això ens passa una mica a tots, Teresa. Per molt que coneguem, sempre ens queda molt per conèixer. Això és senyal que l'oferta que tenim és molt àmplia i que sempre ens quedarà algun racó desconegut per gaudir-ne.

    Salutacions.

    Joan

    ResponElimina
  7. Nosaltres hi vam ser l'estiu passat i ens va encantar. Molt maques les fotos; felicitats.

    ResponElimina
  8. Sí, són realment impressionants, gràcies pel comentari. Salutacions.

    ResponElimina
  9. Si són espectaculars!!! Hem estat aquest juliol i nomes afegir. . No recordo exactament que el preu ronda el 7 - 9 euros per cap i si porteu gos hi ha gosseres molt ben acondicionades i gratuïtes.

    ResponElimina